logo

Montage Touring/Sport zadels

Lees dit goed door, een goede montage is belangrijk voor een comfortabele zit.

Belangrijke opmerking:
Het sleutelwoord voor goed comfort is de stand van het zadel. Vanwege het radicale verschil in design in vergelijking met conventionele zadels, zullen zowel de 'voor en achter' posities van het zadel als ook de kantelhoek van het zadel versteld dan wel aangepast dienen te worden in vergelijking met de stand van uw vorige standaard zadel. Wees alstublieft geduldig, en wees niet bang om uw instellingen te wijzigen tijdens of na verscheidene ritten, omdat de meest comfortabele positie voor u wellicht pas duidelijk wordt nadat u daadwerkelijk in een stabiele positie op de fiets gezeten heeft! Zorg er tenslotte voor dat alle schroeven en moeren stevig en veilig vast zijn gedraaid.

                                                                                                                                                                             

            Juiste houding                                                                                                Zadel te hoog 

Installatie en montage

Details zullen per persoon verschillen vanwege individuele voorkeuren, afhankelijk van het type fiets waar u op rijdt en uw lichaamshoek wanneer u in uw standaard positie de handgrepen vasthoudt.
De volgende stappen kunnen u helpen:

1.

Bevestig het ISM™ zadel aan de zadelpen met het zadel in de neutrale positie en draai de schroeven vast.
Suggestie: Wellicht zult u de zadelpen iets lager willen zetten, omdat uw 'zit-botten' bovenop het ISM™ zadel zullen zitten en u dus iets hoger zit dan op een standaard zadel.

2.

Verstel de "voor en achter" positie van het zadel door middel van het schuiven van de zadelbrug door de zadelstrop.

Suggestie: Wees niet bang om veranderingen aan te brengen en te testen door middel van een
uitgebreide rit. Dit is een hele individuele setting. Wegfietsers prefereren mogelijk iets achterop te zitten, terwijl triatleten (met opzetsturen) prefereren iets meer naar voren te zitten.

3.

Door het gebruiken van het kantelmechanisme op de zadelstrop/zadelpen, kunt u de hoek van het zadel verstellen voor maximum comfort. Dit zal sterk afhankelijk zijn van de lichaamshoek in uw standaard zitpositie. Wanneer u
rechtop zit zal dat een vlakkere zadelpositie vereisen (hoewel onze tests suggereren dat een aan de voorkant iets naar beneden gemonteerd zadel de voorkeur heeft). Indien u rijdt met een meer aërodynamische lichaamshoek (van 30° - 60°) zal dat een aan de voorkant iets meer naar beneden gekanteld zadel vereisen voor maximaal comfort.

 

 

a.

Indien u twee drukpunten voelt aan de achterkant van uw heupen, staat het zadel waarschijnlijk aan de achterkant te veel naar beneden (te plat zadel!). Dit kan worden verholpen als de achterkant van het zadel een klein beetje omhoog wordt getild en daarmee het zadel iets naar voren kantelt. Of anders is het misschien nodig dat het zadel iets naar achteren wordt geschoven.

 

b.

Als u het gevoel heeft dat u aan de voorkant bijna van het zadel glijdt, heeft u waarschijnlijk een te steile hoek gekozen. Zorg ervoor dat u niet te veel naar voren kantelt (met een te steile hoek), want dit veroorzaakt een extra belasting van lichaamsgewicht op uw benen of schouders en armen en daarmee vermoeidheid tijdens een lange rit.

 

c.

Controleer regelmatig of de schroeven, zadelpen en zadelstrop van het zadel goed vastzitten en geniet van uw rit!