FAQ

Kijk hier of uw vraag er misschien al bij staat

Welk zadel?

Antwoord: Het zadel dat voor u het beste geschikt is hangt onder andere af van de houding op de fiets. Maar ook de persoonlijke voorkeur is belangrijk. Is een gelzadel gewenst of niet? Alle zadels zijn uniseks zadels! Men kan uitgaan van het volgende: 

- Normaalgesproken is de "Touring " het meest geschikt voor stadsfietsen. Het gaat hier om de fietsen zonder versnellingen en de fietsen met 3, 4 of 7 versnellingen in de naaf. Dit zijn de fietsen met een "rechtop" houding.

- De "Sport" voor de sportievere fiets; oftewel  de hybride fietsen. De fietsen met 21, 24 of 27 versnellingen.

- De Adamo Typhoon is de nieuwkomer en lijkt een allrounder te worden. Als je van een gelzadel houdt en het mag een wat smaller zadel zijn, dan is dit een topper!

- De Adamo Road is een uitgelezen trekking/ATB zadel.

- De "Adamo" is echt een specifiek racezadel. Het meest geschikt voor een bijna voorover liggende houding op de fiets.

Waar kan ik het zadel proberen?                                                                                                                                                                 

Antwoord: Het beste kunt u het zadel uitproberen op uw eigen fiets, in uw eigen tempo, zonder dat er een drukke verkoper op u staat te wachten. Dus bestel op deze site het zadel van uw keuze en probeer het zadel op uw gemak uit! Mocht het zadel toch niet bevallen, dan stuurt u het gewoon weer terug! U krijgt het volledige aankoopbedrag terug. Gegarandeerd.

Is het waar dat je impotent kunt raken door een verkeerd zadel?
Antwoord:
Uit steeds meer onderzoeken blijkt inderdaad dat door veel fietsen op een verkeerd zadel de kans op impotentie wordt vergroot. Dus laat u niet afschepen met : "Je moet op het hardste zadel gaan zitten en gewoon even doorbijten"........ Vraag uw arts of een specialist!

Voor wie is dit zadel bedoeld?
Antwoord:
Het ISM zadel is bedoeld voor mensen die veel fietsen, graag prettig op een zadel zitten (ook na 25 kilometer) en er geen schadelijke gevolgen van willen ondergaan op de lange termijn. Het ISM zadel is ook bedoeld voor mensen die moeilijk op een conventioneel zadel kunnen zitten. Dit kan om medische redenen zijn (bv. prostaatkanker of een andere medische ingreep in het onderlichaam).

Wat als het zadel niet lekker zit?
Antwoord:
Als het zadel niet lekker zit, ligt het hoogstwaarschijnlijk aan de afstelling. Lees de instructies voor het afstellen goed door en "speel”  wat met de diverse houdingen, zadelhoogtes, naar voren of naar achteren en vooral de "schuinte" van het zadel (punt iets voorover). In principe moet iedereen op dit zadel kunnen zitten!

Ik heb een prostaatoperatie gehad, is dit zadel dan wel iets voor mij?
Antwoord:
Jazeker, juist in dit soort gevallen. is dit zadel zeer geschikt! Er wordt geen druk uitgeoefend  waar het niet hoort. Een hele verlichting!!

Maar ik heb al zoveel geprobeerd, waarom zou dit wel helpen?
Antwoord:
Het ISM zadel is voor velen een oplossing. Het geeft ruimte en brengt verlichting doordat er geen druk wordt opgebouwd op plaatsen waar het zeer kan doen. Veel zadelproblemen zijn al opgelost met een ISM zadel en veel (toekomstig) leed wordt voorkomen met een ISM zadel.